Nagyon ajánlom ezt a muffint Mindenkinek, mert mennyei....komolyan! Nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészül, könnyen dekorálható és mégis különleges.
Már írom is a receptet.
Hozzávalók (12 db-os muffin formához):
25 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
0,5 teáskanál fahéj
8 dkg vágott mandula
1 tojás
10 dkg barna cukor
12,5 dkg puha vaj (nehogy felforrósítsd, mert "lehúzza" az egész masszát :-)
2 csepp mandula aroma
3 dl tejföl (kefír is tökéletes)
Töltelék:
10 dkg natúr marcipánmassza (szokásos Szamos-féle)
10 dkg lekvár (házi szilvát használtam)
Kell még 12 db muffin kapszli (lehetőleg jó színes :-)
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, tegyük a kapszlikat a formába.
2.Liszt+sütőpor+szódabikarbóna+fahéj+vágott mandula összekever.
3.Tojást felverjük és hozzáadjuk a cukor+vaj+mandula aroma+tejföl kombót és jól kikeverjük.
4. 2-es keverék + 3-as massza homogénné összedolgoz.
5. Töltelék készítése: a marcipánmasszából 12 egyforma kis golyót készítünk.
6. Tészta felét a formába adagoljuk, mindegyikbe teszünk egy kanál lekvárt és egy marcipán golyót, majd beborítjuk a maradék tésztával.
7. Sütés: 180 fokon, 20-25 percig, utána formában hűtjük ki.8. Díszítés: én színeztem marcipánt és azzal burkoltam be.
Következő bejegyzésem a diós-csokis-szárított virágszírmos szívecske süti lesz, aztán jönnek a Karácsonyiak is.
Addig is Mindenkinek kellemes Karácsonyi készülődést kívánok!
Ehhez egy kis ihlet az 1970-es évekből (Nana Mouskouri: Petit Papa Noel):
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése