2011. december 12., hétfő

Crabtree&Evelyn finomságok "Five o'clock tea"-rajongóknak :-)

Kedves Olvasóim!

Ezúton szeretném Nektek bemutatni kedvenc angol finomságaimat és azok lelőhelyét, hátha még Valakinek nincs Karácsonyi ajándék ötlete és szívesen lepné meg valamelyik Szerettét gasztro-ajándékkal.
Tudjátok, vannak kedvenc helyeim, amikről sokat írok, mert egyes termékeket csak ott tudok beszerezni.


Augusztusban nyílt egy "csoda-kincsesbolt" a belvárosban (Bp V. kerület, Pesti Barnabás utca), a Crabtree&Evelyn első magyarországi üzlete. Amikor belépsz a boltba, olyan, mintha egy illatos, angol kertbe érkeznél meg. A falakon gyönyörű képek, virágdíszek, pasztellszínű bútorzat, stb, stb :-)
Romantikus, idealista sorstársaimnak kifejezetten ajánlom, már csak a látvány miatt is. Igazából inkább kozmetikumokat és spa kellékeket árulnak (a szappanok egyébként fantasztikusak), de a tea és édesség függők (olyanok, mint én) is találnak igen értékes dolgokat........pontosabban igazi angol cookie-kat, short biscuit-eket, cake-eket, cukorkákat, jam-eket és nagyon jó minőségű teákat.

Az én aktuális kedvencem a Karácsonyi fémdobozos Festive spiced ginger biscuits, melynek igazi gingerbread íze és állaga van, roppanós, illatos, tökéletes. Délutáni tea mellé, így az Adventi időszakban nem is tudnék jobbat elképzelni. Egyébként gondoltam arra, hogy a Karácsoniy süteményestálra teszek majd párat belőle, miután kidekoráltam egy kis mázzal és színes cukorkákkal, cukorgyöngyökkel.



Ami a teákat illeti, számomra a klasszikus Earl grey a nyerő. Álmos reggeleken nincs is ennél jobb ébresztő...:-) A doboza már önmagában egy kincs a cuki angol vadászjelenettel: mókus a hölgy térdén, nyuszik, kacsák....minden, ami kell......:-) A tea íze és bergamot aromája annyira markáns, hogy csak fél percig áztatom, de biztos van, aki feketén issza....:-) Többnyire cukorrral és citrommal iszom, de próbáltam már tejszínnel ízesítve is....úgy is remek.

Tudjátok, hogy a cukorkákért is rajongok, s hosszú idő óta először itt bukkantam rá az igazi bordó-fehér csíkos, gyöngyház fényű selyemcukorra, a Striped Humbugs-ra. Természetesen ez is olyan csomagolásban kapható, melyet később ezerféle dolog tárolására fel tudsz használni, mert vétek lenne kidobni: :-) Nekem a konyhában van egy olyan polcom, amin kifejezetten ilyen szép fém, üveg, műanyag dobozokat gyűjtök, melyek telis-tele vannak fűszerekkel, muffin- és bonbon-kapszlikkal, szalvétával, sütemény kiszúrókkal, és egyéb háztartási kacatokkal.

És ha ez még mind kevés lenne, akkor most megadom a "kegyelemdöfést" a cukormentes, kézitáska zsebbe kívánkozó mentolos cukorkával, ami aztán tényleg annyira cuki, hogy kitalálni sem lehetne jobbat.


Egyébként a Crabtree&Evelyn Facebook oldalát szívesen ajánlom, ahol szebbnél-szebb fotókat és minden infot megtalálsz:




6 megjegyzés:

  1. Szia Zsófi! Most bukkantam Rád! Mivel doboz- és Earl grey tea mániában szenvedek, söt, angol tanító a végzettségem, söt imádok sütni (csak nem tudok mesterfokon)és utazni, jól kijövünk majd! Az e-mail címedböl arra következtetek, hogy 81-es vagy. Nicsak, én is :) Egyszóval: tetszik a blogod! Ez meg az enyém:

    http://borsandpepper.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Szia! Jujjj, nagyon örülök Neked! Máris nézem a blogod! :-)

    VálaszTörlés
  3. Fel is iratkoztam Hozzád. Nagyon tetszik a blog!!!!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, Te lettél a 99. olvasóm! Merci :)

    VálaszTörlés
  5. Yupiiii, az már mindjárt 100!!!!! De én is nyertem valamit, mint 99. feliratkozó: csini Print Friendly gombot :-D Nem tudom sajnos portugálul, hogy köszönöm, úgyhogy merci! Valami gracias-szerű? :-D

    VálaszTörlés