2012. január 12., csütörtök

Az aktuális kedvenc reggeli italom: Barú Spicy Chai Latte

Mindig is nagyon szerettem a Chai Latte finom fűszeres ízét, de itthon nem tudtam elkészíteni, mert nagyon nehéz és időigényes lett volna minden hozzávaló fűszert beszerezni, hogy olyan valódi "indiai íze" legyen.
Pár hete azonban rábukkantam a számomra tökéletes megoldásra: a belga Barú csokoládégyár instant Chai Latte porára. Azóta a reggeli tejeskávémat felváltotta az itthon készített mennyei Chai Latte.
Természetesen, mielőtt megvettem - mivel elég tudatos vásárlónak gondolom magam :-) - megnéztem az összetevőit, s elég "biztonságosnak" ítéltem, mert "csak" két féle E van benne, a többi természetes anyag. :-)
Elkészítése annyira gyors, hogy emiatt is tökéletes választás rohanós reggeleken. Csak fel kell melegíteni 2 dl tejet és 4 teáskanál port alaposan elkeverni benne.

Forrás: http://www.facebook.com/pages/BAR%C3%9A/157900560966760?sk=wall

Megnéztem a Barú honlapjáz, hogy Nektek is bővebb infot tudjak nyújtani "A termékről", de jelenleg sajnos "under construction" :-), viszont a Facebook oldaluk működik.
Íme a honlap: http://www.baru.be/

Megmutatom Nektek a ma reggeli kész Chai Lattémat is  Közben azon gondolkozom, hogy milyen süti készítéséhez tudnám felhasználni......:-)


Budapesten a Culinarisban lehet beszerezni (http://culinaris.hu/).

Érdekelne, hogy Nektek mi a kedvenc reggeli italotok? :-)


7 megjegyzés:

  1. Olasz es columbiai fott kave,lehetoseg szerint kotyogosbol,tejjel es a nelkulozhetetlen cigivel:)))Enelkul nem indulhat a nap:-))Most pedig aruld el a titkot: annyi fincsit sutsz,h a manoba nem hizol el????En 200 kilo lennek ha a csak a negyedet ennem,szoval varom a szupertitkos dietat:-)))Btw,10 nap mulva megyek haza,tokjo lenne osszefutni ha van kedved,pont ezer eve nem taliztunk;-))))

    VálaszTörlés
  2. Nincs titok, szerintem elhíztam :-))))) Neeem, egyébként mindig van, aki megegye, én többnyire csak kóstolok (gyakorlok, végül is cukrász leszek: nem falhatom fel az egész pultot :-D)...
    Btw :-), szólj, amint itthon vagy!!!!!! Már nem telhet el az 1001. év is, anélkül, hogy látnánk egymást, komolyan.

    VálaszTörlés
  3. Szia, jöttem én is hozzád, s ha már itt vagyok szólok, hogy folyik egy játék nálam, az oldalsávban legfelül megtalálod, szívesen látlak játszani:)

    VálaszTörlés
  4. Szia Brigi! Nagyon örülök, hogy itt vagy!!!!! :-) A jó kis "egészségtelen" blogomon. :-)

    VálaszTörlés
  5. Ezt meg fogom kóstolni! :) Én kávézom, aztán vizet iszom. Ha nem kellene fogynom, akkor a kakaó. Töményen szerecsendióval, nem túl édesen. :)

    VálaszTörlés