2011. február 16., szerda

"Un bien bon bonbon" ou bien les Anis de Flavigny :-)

Ma egyik kedvenc cukorkámat szeretném Nektek megmutatni, ami természetesen francia és nagyon finom.
Ez nem más, mint az Anis de Flavigny...


Ezek a helyes kis fehér golyócskák csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, színezék és tartósítószer mentesek. Alapanyaguk a zöld ánizs, melyből répacukor és természetes aroma hozzáadásával 15 nap alatt készülnek el.
Az Anis de Flavigny-t Jean Troubat 1923-ban alapította, de ebben az időszakban termékét még csak a párizsi metró-és vasútállomásokon található automaták árusították. Később nagyobb üzletek és áruházak is elkezdik árulni az Anis-t, melyből 1965-ben már évi 80-250 tonnát gyártanak...:-)


A siker azóta is töretlen, hiszen már nem csak Franciaországban lehet kapni, hanem itthon, Budapesten is. Természetesen ezt is a Király utcában található Petite Francaise-ben keressétek.

Az Anis de Flavigny honlapját Mindenkinek szívesen ajánlom, mert nagyon-nagyon szép és több nyelv közül lehet választani.......:-)

http://www.anis-flavigny.com/

A kedvenceim a klasszikus és rózsás ízesítésű cukorkák.....és a szlogen (!!!) 

 "Un bien bon bonbon" (= egy igazán jó bonbon)



Flavigny egy kis falu Bourgogne régióban. Dijon-tól 60 km-re fekszik,  Párizsból TGV-vel másfél óra alatt Flavigny-be érhetünk. Franciaország 100 legszebb településének egyike, melynek mindössze 340 állandó lakosa van. Aki erre utazik, mindképpen szánjon egy kis időt arra, hogy megnézze a falu kis üzleteit, jellegzetes házait és utcáit, középkori jellegű központját, ahol a Saint-Joseph Apátság is található.


Sajnos a falucska honlapja nem tartalmaz túl sok információt, de akit érdekel, itt megnézheti: http://www.flavigny.com/


2 megjegyzés:

  1. Hol lehet ilyen cukorkát venni? :-) Imádom a rózsásat és nem találok sehol ilyet régóta...

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    Budapesten a Király utca Deák tér felőli részén vagy egy La Petite Francaise nevű kis kávézó-üzlet és ott lehet venni.

    VálaszTörlés