2011. február 23., szerda

Roulés aux noisettes (Mogyorós tekercs) - egy fincsi kis teasütike :-)

Mivel ezen a héten nem nagyon van sok időm sütögetni, ezért egy könnyen kivitelezhető teasüteményt készítettem el, mely ennek ellenére elnyerte az "Önkéntes minőségbiztosító testület" :-) tagjainak tetszését.
A roulés aux noisettes receptjét az Apukámtól kapott "nehézsúlyú kategóriában versenyző", 900 receptet tartalmazó "Nagy Marabout" :-) könyvből készítettem el, s most Nektek is lefordítom, mert megéri kipróbálni.
A kis tekercsek (4-5 cm) tökéletesek kávé és tea mellé, ropogósak, szépek és még nagyon finomak is.
Aki szereti a Nutellát, annak nagy kedvence lesz!!!
Egyébként a Nutella receptje a mai napig titkos. Olaszországban az átlagfogyasztás 800 gramm személyenként. Az első üveg 1964. április 20-án gördült le a Ferrero albai üzemének gyártósoráról.
Nagyon tetszik az olasz szlogen:
"Che mondo sarebbe senza Nutella" - Milyen lenne a világ Nutella nélkül? Szerintetek????? :-)




És íme a roulés aux noisettes receptje:

Hozzávalók (kb 6 személy részére)

185 g liszt
100 g vaj (tudjátok, a mániám, hogy NE margarin legyen :-)
110 g porcukor
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
110 g Nutella (kicsit lehet több is :-)
2 evőkanál darált mogyoró

Először is jól dolgozzuk össze a lisztet, vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojássárgáját és kevergetés közben öntsünk hozzá kevés tejet (annyit, hogy a tészta gyúrható legyen és összeálljon). A tésztát enyhén lisztezett felületen gyúrjuk, amig teljesen homogén nem lesz, majd takarjuk le fólivával és pihentessük 1 órát hűtőben.
Ezt követően két sütőpapír között nyújtsuk ki tésztánkat kb 20x30 cm-s téglalap alakúra. A felső sütőpapírt vegyük le és kenjük meg Nutellával, majd szórjunk rá darált mogyorót. Végül szorosan tekerjük fel és a sütőpapírba csomagolva tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
Eközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Mielőtt betesszük sülni, szeleteljük fel a nagy tekercset 1 cm széles kis csigákra...ha kész, mehet be sülni 15 percig. Mielőtt tálaljuk, hagyjuk 5 percig hülni a meleg sütőlapon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése